MBO’s Bisurr!

Det här är sidan där det som händer i föreningen ”Surras” om!                                                                                                                                                                         MBO Facebook             

Verksamhetsberättelse MBO 2021

Verksamhetsberättelse MBO 2020

Verksamhetsberättelse MBO 2019

 

 

Vi har haft en del aktiviteter, tyvärr lite dålig uppslutning på dessa men det har varit trevligt.

Trädgårdsgruppen har kommit igång och byggt upp pallkragar som vi odlar i och det har flyttats plantor till dem och området som vi flyttade bigården till. Kurserna är i full gång och det är våra bin också. Vi har införskaffat fina vaxdukar till lokalen och vid det här laget ska de flesta ha fått boken om bisjukdomar.

Folkhögskolan i Färgelanda har fått besök och de har också en grupp som går nybörjarkursen. De kommer att sätta ut ett bisamhälle vid skolan som de kommer att förevisa för sina elever. MBO har också ordnat med en sponsorkupa från Dalslandssparbank där banken kommer att ha honung ifrån och kan komma och titta på efter överenskommelse med oss.

Våren!

———-

2022 har börjat och pandemin har haft ett fast grepp om oss. Våra bin däremot märker inte så mycket förutom det oberäkneliga vädret som pendlar mellan varmt och kallt. Vi hoppas att våra töser i kupan har kunnat flytta runt sig till maten när kylan satt in och inte svultit ihjäl! Solen skiner och hängena på hassel är gula och långa, vilket är bra för våra husdjur när det börjar leta sig ut.

Vi vaknar till dystra nyheter och undrar hur våren kommer att te sig. För oss biodlare hoppas vi på en bra vår med ”lagom” av allt och att tokstollen inte förstör det för oss, nu har ju restriktioner släppts och vi kan träffas ”ganska” normalt så vi i styrelsen har spånat och jobbat på att sätta på pränt det underlag för träffar som presenterades till Årsmötet. Vi hoppas på att ses och att trivas tillsammans i bigården på Åsnebyn och vid de aktiviteter som planeras.

Aktivitetsbladet kommer att skickas ut till alla medlemmar under mars månad.

Styrelsen!

 

 

//Sekreteraren/Hemsideansvarig