MBO’s Bisurr!

Det här är sidan där det som händer i föreningen ”Surras” om!                                                                                                                                                                         MBO Facebook             

Verksamhetsberättelse MBO 2021

Verksamhetsberättelse MBO 2020

Verksamhetsberättelse MBO 2019

 

Då har 2020 och 2021 årsmöten avhandlats. Vi har även haft honungsbedömningen! Rapporteringen är gjord och nu är våra ”töser” i vintervila. Förhoppningsvis kommer vintern inte att slita för hårt på dem. Kursen är avslutad och diplomen utdelade.

Redovisningen av Honungsbedömningen gjordes den 20 oktober och vi hade 3 st olika honung som vi tyckte utmärkte sig från de övriga vilka alla var godkända och mycket fin honung. Dessa 3 var, Ingvar Lisius, Frode Magnussen och Kjell Sjöberg. Den som föll flest i smaken och som utsågs som godast var Frode Magnussens!

Inför nästa år diskuterades det om vaxsmältning, bifor och hämtning av glasburkar inom föreningen eftersom vår uppskattade Agnetha slutar i Brålanda och vi inte vet riktigt hur och var vi kommer kunna lämna in ramar för ursmältning, bland annat. Vi har även planer på en Trädgårdskommitté som ska hjälpa till att ta hand om landet i Åsnebyn och då kunna odla lite som vi kan använda till kurs i bisalvor för eget bruk, som också planeras inför nästa höst.

Kurser i biodling kommer också nästa år och blir det tillräckligt med anmälningar kommer vi att köra nybörjar kurs, fortsättnings/repetition kurs och om intresset finns drottningodlingskurs. Start på Kurserna är den 25 April 2022 kl 18.00 i Åsnebyn.

Alla medlemmar har fått, tillsammans med handlingarna inför årsmötet, förslaget på vilka träffar och kursverksamhet som vi planerar inför 2022. Finns det önskemål om något annat som intresserar er eller som man vill att vi tar upp så tveka inte att höra av er till styrelsen.

Vi önskar er alla en trevlig Jul och Gott nytt År!

Styrelsen!

 

 

//Sekreteraren/Hemsideansvarig